dissabte, 9 de desembre del 2006

CASADECOR 2006 Barcelona + breu reflexió-opinió


Del 10 de novembre al 10 de desembre...

http://www.casadecor.es/exposiciones/2006/expo_barcelona.html

Jo ja l'he visitat... Em sembla que hi haurà opinions per tots els gustos, però personalment penso que, com cada any, van a menys... (La veritat és que, en vista dels anys anteriors, tampoc m'esperava més.)

De totes maneres crec que està bé visitar-lo per conèixer nous proveïdors, noves peces de mobiliari, dissenys d'il·luminació, tendències actuals (veureu molta utilització de microciment i paviments continus)

Predominen els 'projectes de moblement' (si és que se'n poden dir projectes a la col·locació de mobles 'cars' que algú ha considerat que són de disseny pel simple fet de portar un nom imprès; m'agradaria recordar que un bon disseny no té perquè ser d'un dissenyador superconegut o d'una casa de mobles molt important; un bon disseny pot ser anònim o poc conegut i també pot ser econòmic) i no estudis acurats de distribució d'espais, il·luminació, disseny, funcionalitat i estètica.

L'espai és un luxe, és cert. La majoria de participants en aquesta edició opten pel luxe, fet que en una ciutat com Barcelona, tenir espai i que et sobrin els m2, és més aviat poc corrent. Per això,crec que CAD'06 és una visió errònia de la realitat i que l'únic que aconsegueixen és limitar el públic visitant en properes edicions enfocant l'event a gent snob, amb un poder adquisitiu alt o molt alt. El pitjor de tot és que la resta de ciutadans acabaràn relacionant totes aquestes característiques amb el món del disseny en general i nosaltres, els dissenyadors/es, en pagarem les conseqüències.

Com sempre, també trobem alguna excepció que és qui ens marca la petita o gran diferència... Potser destacaria l'espai de Roca (sempre 'venent' més el concepte que el producte), la peça de cuina de 'enlineabarcelona' (la trobo genial com element, però no s'han currat gens l'espai), l'espai 'mundos sumergidos' (la idea de com exposar el producte (teles) la trobo bona tot i que el producte em falla personalment, el projecte 'sala para divertir-se' (molt original i divertit), projecte 'el pliegue' (dels més interessants. Una vivenda sencera en 40m2 +o-), 'cocina con huerto urbano' (una idea més lògica i adaptable a la ciutat), i això és tot. Potser me'n deixo algun, però ho dubto...

Només dir que hi ha un total de 50 espais. Per mi se'n salven pocs. Què en penseu vosaltres?